Elise Verheul

"Ik wens dat kindertherapie zoveel mogelijk overbodig kan zijn." 

In de afgelopen 11 jaar heb ik vanuit mijn praktijk voor kindertherapie & ouderbegeleiding vele kinderen en ouders succesvol mogen begeleiden. Boosheid was de meest voorkomende aanmeldingsklacht.

Ik ontmoette vele ouders waarbij ik dacht: "Als jullie in een vroeger stadium hulp hadden gezocht, zouden de problemen niet zo zijn opgestapeld..."


Om ouders vroegtijdiger te helpen met boosheid in huis, heb ik een effectief online-programma ontwikkeld: 'Help Je Boze Kind Blij Te Zijn'. Ik ben er heel dankbaar voor dat ik op deze laagdrempelige manier bij kan dragen aan meer vreugde, liefde en verbinding in huis!


Regelmatig organiseer ik trainingen over
Liefdevol Grenzen Stellen

Je kunt me ook raadplegen voor intensieve individuele ouderbegeleiding (zonder dat je kind in therapie hoeft).  

Steeds vaker ben ik te vinden op de theatervloer, met mijn interactieve theatrale lezingen en events.
Ik hou ervan om serieuze zaken op een lichtvoetige wijze te delen met zoveel mogelijk ouders!

Ouderschap als persoonlijke ontwikkelingsweg

Mijn specialiteit is de wisselwerking tussen ouders en hun kind(eren). Mijn motto daarbij is het gezegde: ‘Verbeter de wereld, begin bij de ouders’. Dit betekent niet dat ouders de schuld krijgen van problemen die hun kinderen ervaren! Wel ben ik van mening dat ouders hun kinderen kunnen helpen door bereid te zijn naar zichzelf te kijken. Mede daardoor biedt het ouderschap prachtige kansen tot persoonlijke ontwikkeling.

Over mezelf en mijn gezin

In 1976 werd ik geboren. In 2001 ontmoette ik Bob, mijn levenspartner. In 2006 werd onze zoon Mannes geboren en in de zomer van 2014 kwam onze dochter Freya ter wereld.


Dagelijks verwonder ik me... en voel ik me intens dankbaar dat ik de moeder mag zijn van deze twee prachtige kinderen... 

Voordat ik moeder werd, heb ik intensief aan zelfontwikkeling gedaan. Het heeft me veel inzichten, innerlijke ruimte en vrijheid gegeven. Achteraf besef ik dat dit de beste voorbereiding op het ouderschap is geweest die ik me maar kon wensen!

Ik ben een echte levensgenieter. Ik leef vanuit mijn hart. Dit draag ik ook uit in mijn werk!

En last but not least: ik hou van zwemmen... Dat heb je vast al gezien op de foto's (die door fotografe Paulien de Gaaij zijn gemaakt).